Gotländskt företag nominerat till uppmärksammat pris

Pressmeddelande 2018-03-15 1/2

Det gotländska el-företaget Elians Group AB har blivit nominerat till priset ”Framtidens Franchise” på den tjugonde Frannygalan – franchisebranschens egen gala. 

– Det kom lite som en överraskning för oss. Vi vet att vår modell är bra, vi har jobbat länge och hårt för det här, men vi blir ändå lite tagna på sängen av uppmärksamheten, säger Olof Hansson en av Elians grundare.

– Det känns roligt att vi blir uppmärksammade så här i franchisebranchens finrum. Det betyder att vi gjort något bra och att vi är något stort på spåren. Det är en bra början, forsätter han.

Företaget är ännu i sin linda. Det senaste halvåret har gått åt till att bygga upp moderbolaget och knyta kontakter över landet för att kunna kontraktera franchisetagare.

UNIK MODELL
Elians-modellen är som ett nyckelfärdigt hus, fast ett el-företag. Allt praktiskt som leverantörs-
avtal, transportfordon, ett registrerat varumärke, mjukvaror, administrationssystem med mera är klart från dag ett.

Med andra ord en kraftfull förenkling för de som vill starta eget el-företag. Det ska vara lika enkelt att starta och driva ett eget företag som att vara anställd. Fokus kan istället läggas på själva verksamheten.

Konceptet riktar sig i första hand till elektriker som drömmer om att starta eget.

VAD GÖR NI OM NI VINNER?
– Som sagt vi är hedrade att vara nominerade, vem som vinner en sån här sak beror på så många olika faktorer. Men vinner vi, ja då får vi väl bjuda personalen på något bubbligt på kontoret ute i Levide, säger en glad Roland Nilsson, Elians Groups andra grundare.

FAKTA OM FRANNYGALAN
Frannygalan är föreningen Svensk Franchise:s egen gala som funnits sedan 1998. Utmärkelsen ”Framtidens Franchise” delas ut i samarbete med SEB och tilldelas den franchisekedja som visat prov på mest nytänkande för att skapa affärsnytta. Juryn bedömer bland annat franchiseföretagets nytänkande inom digital teknik och nytänkande för att möjliggöra en internationell expansion.

Finalister till ”Framtidens Franchise” är: Elians Group AB, Fogarolli och Kappa Bar. Vinnaren utses på galan som äger plats den 23 mars på Grand Hotel i Stockholm.

KONTAKT ELIANS GROUP
Olof Hansson 0498-683710 olof.hansson@eliansgroup.se
Roland Nilsson 0498-683711 roland.nilsson@eliansgroup.se

Annonser